Casa Veche Nouă

În România meseria de arhitect este reglementată foarte strict prin lege, neputând fi realizată decât de cei ce au studiile necesare. Nu se întâmplă acelaşi lucru şi în occident unde poţi fi arhitect fără studii universitare de specialitate. Asta nu însemana că toţi occidentalii care pornesc pe acest drum realizează opere arhitecturale de prestigiu, însă printre cei foarte mulţi de acest fel, există şi exceptii: una dintre execţii o reprezintă arhitectul japonez Tadao Ando care este considerat cel mai mare arhitect în viaţă deşi nu are studii universitare de arhitectură.

Tot despre o excepţie doresc să vă vorbesc în acest articol, o excepţie de la noi din România. Deşi românii nu au voi să practice meseria de arhitect fără studiile necesare, toţi devin arhitecţi în momentul în care se apucă sa-şi facă o casă, sau vecinul, peste care asaltează cu sfaturi. Şi deşi cu toţii ne credem pricepuţi, nu ne iese la toţi, ba chiar la foarte puţini le reuşeşte.

Casa Veche Nouă

Casa Veche Nouă

citeşte mai departe…

Despre arh Adrian Paun

Arhitect
Acest articol a fost publicat în Case de altadata, Stil Romanesc, Stil Tradiţional și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu